Between the Virtual and Actual way

Project  虛實之間

Year  2014

Location  Taipei

The natural pureness of the creation means that staying in the studio allows one to feel the given-meaning of the space. The plate mold of the ceiling is at harmony with the natural parquetry as the light and the shadows follow each other. When the light leaks out of the metal fence, time flows with the shadow through days and nights.

It’s a point of origin where the dwellers can have dialogues with themselves peacefully.

天然不造作的純淨留給一切創作的源頭,停留於此便能感受到空間賦予的意義。

挑高的天花板保留原始樓板水泥(plate mold)的結構,和地板的天然材質相呼應,就像光、影的伴隨,藉由格柵透微的光線發現時間的流逝...

 

是使用者靜心與自己對話的原點。

03-MMFC4484 Panorama.jpg

Hiding

Only if you have a stylish room, can you own the taste uniquely.

Using wooden material to express the modern-plain sense that merges the hidden door with the wall and completes the whole space, the diatomite combines with the wooden style bookcase to extend the material of the door, and find the hidden intention in the details everywhere.

只有在專屬於自己的空間中,才能擁有專屬的品味──寢時之間。

利用木皮貼紋展現時尚樸實感,隱藏門片和牆面融為一體,使整體空間更為完整,書櫃延續著木質門板的材質,以鐵件區隔搭配牆面的硅藻土,處處皆能發現淺藏於細節裡的巧思。

Inspiring

To accommodate the individual tastes of every family member, we opened up the kitchen by removing barriers and other limitations. The dark and light colors of the wooden cupboards both contain ample storage space as required and alter the vision making the space brighter and enriching the visual display. The aroma could hardly be ignored when you step into this kind of space, and the best moment spreads everyone’s joy of dining.

為了留住每個家庭成員的味蕾,減去空間的阻隔及限制,使廚房成為一開放的場域,依照使用需求將收納空間藏於木質門板後,深、淺色調不只變化出視覺的輕盈,同時也豐富了視覺的層次。

Line

The habits organize the life into an order, the sequences which unfold, combine, and turn virtual into actual that lead the sights to find the rhythm.

Entrance hall: the herringbone-wooden door as its line structure extends to the ceiling and cuts it into an inclined aspect at the top of the door, the color of dark wood and armchairs welcome dwellers home to settle down a bit from outside.

Dining room: to divide the privacy of dining, the skeleton case not only makes good use of the compartment work but also extends the visual variety. It takes “dining” as a part of a regular pattern which belongs to the unlimited area.

生活秩序始於習慣的養成,將序列展開、組合,由虛轉實,讓線條牽引著目光,發現律動。

 

玄關:一面到頂的人字拼板門以不妨礙線條結構的方式,將門片做斜面切割,使用深色木皮與暗色沙發,讓歸來的家人都能在此歇息、沉澱。

 

餐廳:刻意區隔出「食」的私,利用簍空木架的穿透力,延伸視覺的變化,將「食」視為生活的規律之一。

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1