Boxing+

Project  Boxing +

Year  2015

Location Taipei 

Located at an exclusive sector of Taipei, Taiwan, in the basement of a commercial building. Boxing+’s first impression is energetic and robust. The metal mesh entrance makes a big contrast to its worn-out neighboring buildings. When walking down the stairs, the blue and white lights serve as foils to the brand logo that welcomes the guests. The shoe lockers awaiting down the stairs are made by recycling timber, which provides a calm and warm feeling. The designer adopts a lot of eco-friendly materials to create a luxurious but also relaxed atmosphere to fuse with such masculine place.

充滿活力的拳擊館Boxing+隱藏在台北市鬧區商辦大樓的地下室內。入口門面所設計的鐵網黑色大門配上引人注目的燈光效果,如此新穎又俐落的門面造型與鄰立的老舊大樓形成極大的對比。順著豎立的金屬線條走下,眼前迎來的是會隨著時間變換燈光彩度的logo牆。樓梯下方的玄關設計採用色調沉穩及平靜的回收木板製作大片的鞋櫃牆面帶出低調但溫暖的氣息。

During game nights, the spotted color lights focus on the ring provides a professional level experience for not only the audience but also the contestants. Monochromatic hues were used in the training area where people can stay focus on the training targets. Differ from the shoe locker area, the main lockers use grey doors and spotlights to give people the feeling of exclusiveness. The shower rooms make use of gray floral tiles and light gray marble countertops that add a lively sense of relief after vigorous exercise.

下班後,在大汗淋漓的夜晚裡,不管是拳擊的愛好者或是出場競賽的角逐者,都很享受在如同巨星般的擂台上華麗演出。訓練區所使用的自然材質、單純色塊、及低調燈光營造出舒服且使人沉靜安穩的空間,讓練拳者能專心做打拳訓練。置物櫃區的深灰色門片配上精細的白色門把,如此優雅的造型看似衝突,卻又完美的融入於整體空間之中。此外淋浴間的設計,灰白色系的花磚及灰色大理石檯面增添了活潑輕鬆感, 但仍保持著低調的精緻質感。

Contrarily to the conventional fitness centers in Taiwan with dim and neon lights combining with hip hop songs to create a nightclub-like social atmosphere, the designer adopts green materials such as environmental friendly plywood, metal mesh, black iron, and recycled timber to create a low key yet extravagant sense. Boxing+ is a comfortable and undisturbed space that suits both male and female from all age to learn and enjoy boxing training.

此運動場所,設計師選用許多單純的綠色環保建材,配合燈光及細膩的設計手法,呈現不同於印象中「拳擊」的粗曠,而是將整體空間提升至具有質感與悠閒的氛圍中。跳脫以往健身房會出現的夜店風格概念,Boxing+走的是低調舒適的氣質路線。主要的建材為環保夾板、鐵網、黑鐵、及回收木料,雖然這些看似平凡又常見的材質,但在巧妙地規劃下讓整體空間及氛圍極有質感但不庸俗華麗。在繁忙的都市中,boxing+是一個給重生活品質及喜歡運動的男女老少。

1/2

TEL:+886 2 23933133    m@mwdesign.com.tw                                                                                                     © Copyright 2020 by tAMINN  & MW Design