Lighting up the Play

Project   光和嬉語

Year  2017

Location Taipei 

The harmony of lights and shadows capture the PLAY to saturate the space in a vivid conception. The common interest of two young couples, who own the house is photography, everywhere could be elements for composing pictures. Therefore, basing on the idea “life is photography, photography is PLAY” builds the most fun place for the couples that want to be home every day after hard-working.

光影諧和,這樣玩味的空間中伴隨著嬉語興戲,讓整個空間飽滿鮮活。兩個年輕夫妻共同的興趣是攝影,隨處都可以是畫面取材的元素,生活即是攝影,攝影即是樂趣的出發點,讓兩人共築的「家」成為下班後最嚮往的「嬉活」空間。

Antique-like turquoise blue pops up in the mix Loft structure that reflects cavorted life rhythm; from the door of the shoe cabinet extends to the beam on the ceiling echoed bedroom doors to form a virtual line across the public sphere. The bearing design TV is arranged between the dining room and the living room so that the space is full of mobility that encircled entertaining times. However, there are different views discovered from different angles in the open space.

 

仿舊的土耳其藍在混搭Loft結構中找到跳耀式的生活節奏,從門口鞋櫃延伸至橫樑,呼應臥室門板,以虛線劃分公領域的動線,圍繞在電視軸承的靈活性,即使在開放的空間中,亦能從不同角度看見不一樣的景色。

The sequence hexagonal bricks of the foyer display personality codes of the couple, and apply various material of floor to enhance the quality of mixture style from the dining room to the living room. The vein of Italian Green Marble expresses the extraordinary temperament to contrast with a rough concrete ceiling, and the rusty iron façade adequately displays interest of material variation. The door through the balcony is made up of several flexible windows that connect inside and outside with semi-open structure, so that the flowing air and lights interaction brings the quiet atmosphere peacefully.

地面材質拼接強調個性符碼,從規律排列的六角磚延伸至餐廳及客廳。義大利綠色大理石紋在沉穩中釋放非凡,與粗獷的水泥天花形成對比,一旁的鏽鐵立面更體現出材質的異趣。通往陽台的門框設定為活動式的窗格,刻意將內外空間以半開放式的結構相連,形成光線與氣體流動的恬適氛圍。

The style of the living room takes plain cement as background, and colored ceramic tiles are mosaic on the floor. The conception of setting that the space is a studio follows the path switching characters from Motion to Stillness in daily life. Therefore, the bedroom is a relatively important place to fully relax from stress after a long day. To enhance the flexibility of independence dressing room, the perspective effect of the glass door extends the vocabulary of bright personalities, and the PLAY of two young couples is still rolling out of the frame in life rhythm. 

客廳以質樸的水泥做為布景,並鑲嵌彩繪滑磚於地面,空間即是影棚的概念,讓生活中的「動」與「靜」隨著步伐轉換角色,進入臥房後的場域以休息為主,提升獨立更衣室的活動性,玻璃門的透視效果延續個性鮮活的語彙,將兩人的生活律動,於鏡頭外仍然伴隨著嬉語發光。

1/1